1 Haziran 2018 Cuma

Kuveyt Türkiye

Kuveyt Türkiye Yaşamı
Kahraman ve beraberindeki parlamento heyetini, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nda, Kuveyt Ulusal Meclisi Türk Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Abdullah Ferhat ile Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi ve büyükelçilik görevlileri karşıladı.
Kahraman ile birlikte TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Halil Özcan, Türkiye-Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mikail Arslan ve bazı milletvekilleri de geldi.



Resmi adıyla Kuveyt Devleti, Basra Körfezi’ndeki Arap komşuları arasında demokratik bir devlet modeli olarak öne çıkıyor. Arap Körfezi’nin kuzeyindeki eşsiz konumuyla tarihin farklı dönemlerinde önemli yer tutan Kuveyt’in nispeten küçük topraklarında yaşayan halkının geleneğinde dünyaya açık olmak var. Petrol ve doğalgaz gibi doğal kaynakların zenginliğinin yanı sıra diğer Arap ülkelerine kıyasla oldukça eğitimli ve dinamik insan kaynağı  ülkenin en büyük sermayesini oluşturuyor. Çok uzun zamandır süregelen deniz ticareti de yabancılarla geliştirilen güçlü ilişkilerde büyük rol oynuyor.
Bir Kuveyt gezisi sırasında caddelerdeki tabela ve vitrinlerde göreceğiniz uluslararası markaların bir Avrupa şehrindekine benzer yoğunlukta olması artık insanları şaşırtmıyor. Çünkü Kuveyt, bölgenin en önemli alışveriş merkezlerinden biri olarak hafızalara yerleşmiş durumda.
Kuveyt yönetimi millî gelir kaynaklarını çeşitlendirmenin öneminin farkında olduğu için ülke inanılmaz yatırım fırsatları sunuyor. Altyapı projeleri, çevresel hizmetler, depolama ve lojistik hizmetleri, bankacılık, finansal hizmetler ve sigortacılık, entegre konut projeleri ve kentsel gelişim, endüstriyel petrol ve doğalgaz, satışa dönük kimyasal üretimi gibi her sektörden küresel yatırımcının ilgisini çekecek kayda değer bir yatırım potansiyelinden bahsetmek gerek.
Ayrıca Kuveyt, turizm ve eğlencenin yanı sıra, hava ve deniz yolcu taşımacılığı gibi alanlarda da küresel piyasalar açısından umut vadeden bir oyuncu.
Finansal Krize Rağmen Finansal krizin yankılarını hâlâ hisseden dünyanın aksine Kuveyt ekonomisi risk sınıflandırmasında az riskli olma özelliğini muhafaza ederek istikrarlı bir görünüm sergiliyor. Ülke ekonomisinin bunaltıcı krize rağmen ayakta kalması sağlayan özellikler arasında; düzenli makroekonomik temeller, şeffaf ve sağlam bir hukuk sistemi, gerçek bir demokrasi, yüksek yaşam standartları ve uluslararası gelişmeleri yakalama konusundaki kararlılık sayılabilir. Kuveyt yatırım hukuku 14 farklı sektörde yabancı yatırımcıların, varlıkların yüzde 100’üne sahip olmasına olanak tanıyor. Buna ek olarak, 10 yıllık kurumsal vergi muafiyeti, kısmen ya da tamamen gümrük vergisi muafiyeti, kamulaştırma ve istimlak karşında garanti gibi imkanlar da sunuluyor.
Ekonomik Yükseliş Makroekonomik çevreyi geliştirme konusunda Kuveyt yakın zamanda büyük bir gelişme kaydetti ve bu alanda, 144 ülke arasında dördüncü sırada yer aldı. Diğer yandan, gayrisafi tasarruf açısından da birinci sıraya yükselmişti. Tüm bu başarılar, istikrarı ve yasal yapının desteğini ve ülke yönetiminin dinamik yaklaşımını işaret ediyor.
İş DışındaBaşkent Kuveyt’i iş gezisi sebebiyle bile ziyaret etseniz, mutlaka görmeniz gereken yerler var. İlki, ülkenin 1990’ların başında yaşanan Irak işgalinden kurtuluşunu simgeleyen Özgürlük Kulesi olmalı. Dünyanın en yüksek telekomünikasyon kulelerinden biri sayılan bu yapı yaklaşık 372 metre yüksekliğinde.
Nereyi Görmeli?Anakaradan biraz uzaklaşınca, Körfez Savaşı’nda büyük yaralar alan Fialaka Adaları’na varılıyor. Adada, Tunç Devri ve Helenistik dönem yerleşim yerlerinin kalıntılarının da dahil olduğu pek çok tarihî hazine bulabilirsiniz.
Yakın tarihe merakınız varsa, Millet Meclisi’ne oldukça yakın bir noktada bulunan Ulusal Müze’yi ziyaret etmek hoşunuza gidecektir. Bu müzede, alanında dünyanın en meşhuru ve kapsamlısı sayılan El Sabah İslam Sanatları Koleksiyonu’nu görebilirsiniz.
Sanatın yanı sıra Abdullah Mübarek Caddesi üzerinde yer alan ve doğa, petrol endüstrisi, makine, havacılık, uzay ve zooloji alanlarına ait örneklerin sergilendiği Bilim ve Doğal Tarih Müzesi de ilginizi çekebilir. Bir başka adres ise Sadu Evi. Burada da Bedevi geleneksel hayatının ve sanatının izlerini bulacaksınız. 
Nasıl Gidilir? Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Kuveyt’e haftanın her günü karşılıklı seferler düzenliyor. Bize Destek Olmak İçin Forum Referans Kodumuz:DRFE34D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder